Hi, wat leuk dat je meer over me wilt weten! Ik neem je graag mee in mijn verhaal.....

Ik wil je meenemen naar een klaslokaal. Je kijkt de klas rond en ziet allerlei verschillende leerlingen. Druk, rustig, zelfverzekerd of juist onzeker. De docent is bezig met de drukkere leerlingen. Je kijkt verder rond. Wacht... je oog gaat naar een meisje van ongeveer 15 jaar oud. Ze is stil, verlegen en faalangstig. Ik ben dat meisje. Streberig, bezig met mijn schoolwerk en intrinsiek gemotiveerd. Ik laat me niet afleiden door de rest van de klas. Zolang ik maar niet opval voel ik me goed. Ik doe gewoon mijn ding. Klopt dat wel? Wil ik echt niet opvallen? Wil ik ook niet liever die persoonlijke aandacht krijgen die de drukkere leerlingen wel krijgen?

Gaat dit er elke les zo aan toe? Nee! Zo had ik een mentor die zag wat ik nodig had. Namelijk zelfvertrouwen, erkenning en af en toe een aai over m'n bol. Ik hoefde niet op te vallen om wel die persoonlijke aandacht te krijgen. Ik lach, want mijn mentor zegt dat ik veel meer kan dan dat ik zelf besef. Is hier het zaadje gepland voor mijn coaching van jongeren? Ik denk het wel. Alleen had ik nog een aantal jaren nodig om mezelf te leren kennen. Erachter te komen waar ik echt blij van wordt en uit mijn comfortzone durven te stappen.

Door mijn werkervaring binnen het onderwijs en de weg die ikzelf heb afgelegd weet ik dat er tal van jongeren zijn die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij grote of kleine problemen. Ik help je hier dan ook graag bij, voor mij ik niks te gek! Ik wil jongeren laten ervaren dat hun potentie eindeloos is. 

Mijn naam is Marinka (1991) en ik ben de eigenaar van Coachingspraktijk Skills Academy. De afgelopen 7 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in het Voortgezet Onderwijs als docent/mentor en Gedragspecialist. Op dit moment ben ik werkzaam als Lerarenopleider op het HBO. Naast mijn lesgevende taken coach ik studenten op weg naar het leraarschap en bij hun ontwikkeling. Ik heb de studies Financial Services Management (HBO), Lerarenopleiding Economie (HBO) en de Master Educational Needs (WO) succesvol afgerond. Ik word gezien als een ervaren, enthousiaste en betrokken docent/coach die relatie en aansluiten bij de individuele (onderwijs)ondersteuningsbehoefte belangrijk vindt. Ik ben gedreven, heb een hart voor onderwijs en ben gepassioneerd voor verbetering en persoonlijke ontwikkeling. 

Mijn motto is: waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten zoveel meer te beleven valt?! 

Die comfortzone en het vergroten daarvan speelt een grote rol binnen mijn coaching. Mijn interpretatie hiervan is dat je ontwikkeling groter zal worden op het moment dat je wat vaker buiten je comfortzone treedt. Als je aarzelt groeit je angst, en als je waagt groeit je moed. 

 

Ik ben met Skills Academy gestart omdat ik veel jongeren en ouders zie worstelen. Kinderen die bijvoorbeeld lange tijd niet goed in hun vel zitten: negatief denken, weinig zelfvertrouwen hebben, faalangstig of te perfectionistisch zijn, boos gedrag laten zien, niet weerbaar zijn, of zich extreem afzetten. Bij de vele jongeren die ik hierin al heb mogen coachen heb ik gezien dat de worsteling aangenamer gemaakt kan worden. Soms heb je een worsteling nodig om je te ontwikkelen en te groeien. Groeien doet soms namelijk pijn. Maar het is niet nodig dat een kind of het gezin eronder lijdt. Er zijn allerlei manieren om hulp in te schakelen. Het is aan jou als ouder om dit wel of niet te doen. Zonder actie geen resultaat! 

Wat ik jou graag wil meegeven is het gevoel dat je uniek bent! Je mag je eigen keuzes maken, zijn wie je wilt zijn. Ook binnen het coachingstraject. Ik wil een jou meegeven dat je ook zelf invloed kan uitoefenen op gevoelens, gedachten en gedrag. Samen met jou wil ik graag op zoek naar je talenten, kwaliteiten en vaardigheden zodat je daar optimaal gebruik van kunt maken. Ik kijk graag naar wat al goed gaat, en zorg dat je je ontwikkelt in de dingen die nu nog niet zo makkelijk voor je zijn. Binnen Skills Academy gaan we van probleem naar nieuwe vaardigheid. Coachen doe ik vanuit mijn hart en zonder oordeel. Je wordt gehoord en gezien. 

 

Voel je welkom!

PS: Heb je na het lezen van mijn verhaal het gevoel van: Marinka kan mijn kind begrijpen en hem of haar verder met zijn/haar ontwikkeling helpen?! Neem dan contact met me op om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen.