Faalangst

Veel kinderen ervaren tijdens hun schoolcarrière regelmatig stress en spanning. Sommige kinderen ervaren het zelfs zo heftig dat we kunnen spreken van faalangst. Faalangst is niks anders dan de angst om te falen. Dit falen kan zich op verschillende gebieden afspelen. Zo kan een kind angst hebben om fouten te maken, of iets niet goed te doen in situaties waarin het beoordeeld wordt. Je bent bang om te mislukken, niet te voldoen aan verwachtingen van je ouders, leraren en klasgenoten of de verwachtingen die je voor jezelf hebt gesteld. 

Herken je dit? 

Kinderen met faalangst geven vaak signalen af waardoor de faalangst te herkennen is, maar soms kunnen de signalen ook tegenstrijdig zijn. Daarom is het altijd aan te raden om een deskundige in gesprek te laten gaan met het kind om te checken of het de faalangst is die ervoor zorgt dat hij//zij deze signalen afgeeft.

Coaching bij faalangst kan zeer nuttig zijn in de context van het onderwijs maar ook daarbuiten. Hierbij staat het ontwikkelen van vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen centraal. Je kunt hier je verdere leven profijt van hebben! Coachingspraktijk Skills Academy biedt coaching bij faalangst aan.

Tijdens de coaching werken we onder andere aan de volgende punten:

* Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en lef in situaties waar je je onprettig in voelt. 

* Denken, voelen en gedrag hangen met elkaar samen. Hier ga je positieve invloed op kunnen uitoefenen. 

* Negatieve, niet-helpende gedachten leer je omzetten in positieve helpende gedachten. 

* Je gaat naar huis met heel veel tools die je kunt inzetten om je faalangst de baast te worden.

* Enzovoort.... 

 

Gemiddeld zijn er 5-7 sessies van 45 minuten nodig bij coaching voor faalangst. 

Meer informatie over coaching bij faalangst, of een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op.