Ziekmelden voor een presentatie, buikpijn voor een belangrijke wedstrijd of slapeloze nachten voor een toets. 

Veel jongeren ervaren tijdens hun schoolcarrière regelmatig stress en spanning. Sommige jongeren ervaren het zelfs zo heftig dat we kunnen spreken van faalangst. Faalangst is niks anders dan de angst om te falen. Dit falen kan zich op verschillende gebieden afspelen. Zo kan een kind angst hebben om fouten te maken, of iets niet goed te doen in situaties waarin het beoordeeld wordt. Je bent bang om te mislukken, niet te voldoen aan verwachtingen van je ouders, leraren en klasgenoten of de verwachtingen die je voor jezelf hebt gesteld. Gevolg hiervan is dat je kind veel stress ervaart, er sprake kan zijn van tegenvallende schoolresultaten en een verminderd zelfvertrouwen. 

 

Jongeren met faalangst geven vaak signalen af waardoor de faalangst te herkennen is, maar soms kunnen de signalen ook tegenstrijdig zijn. Daarom is het altijd aan te raden om een deskundige in gesprek te laten gaan met het kind om te checken of het de faalangst is die ervoor zorgt dat hij//zij deze signalen afgeeft. Coaching bij faalangst kan zeer nuttig zijn in de context van het onderwijs maar ook daarbuiten. Hierbij staat het ontwikkelen van vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen centraal. Je kunt hier je verdere leven profijt van hebben! Het volgen van faalangstreductie- coaching bij Skills Academy helpt je weer op weg. 

Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik weet uit eigen ervaring hoe faalangst je functioneren kan blokkeren. Met rode vlekken in mijn nek en snel pratend mijn presentatie houden na nachten wakker te hebben gelegen, 6 keer rijexamen doen, bang zijn voor wat mensen van je vinden, uren blijven leren terwijl ik de stof al lang beheers enzovoort. Gelukkig heb ik ook geleerd wat ik eraan kan doen en hoe ik het best met mijn faalangst om kan gaan. Want faalangst is nu een klein onderdeel van wie ik ben en beheerst mijn functioneren nu in positieve zin!
Graag help ik jongeren ook in dit proces. Tijdens een individueel traject help ik je om om te gaan met deze angst.


Tijdens de coaching werken we onder andere aan de volgende punten:

  • Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en lef in situaties waar je je onprettig in voelt. 
  • Denken, voelen en gedrag hangen met elkaar samen. Hier ga je positieve invloed op kunnen uitoefenen. 
  • Negatieve, niet-helpende gedachten leer je omzetten in positieve helpende gedachten. 
  • Je gaat naar huis met heel veel tools die je kunt inzetten om je faalangst de baast te worden.
  • Enzovoort.... 

Skills Academy biedt:

  • Individuele begeleiding bij faalangst voor jongeren vanaf groep 7/8.
  • Een programma op maat afgestemd op jouw specifieke hulpvraag
  • Eventuele samenwerking met ouders en/of school

 

In gemiddeld 5-7 sessies ben je je faalangst de baas. Ook bij examens een aanrader!

Meer informatie over faalangstreductietraining, of een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op.